top of page

Over Kundalini Yoga

Kundalini yoga is een unieke vorm van yoga die zich richt op het activeren van de kundalini-energie, die aanwezig is in ieder mens. Door middel van specifieke houdingen, ademhalingstechnieken en meditatie kan kundalini yoga helpen om deze onuitputtelijke bron van creativiteit en spirituele kracht te activeren.

 

Met kundalini yoga kun je niet alleen fysiek sterker worden, maar ook mentaal en emotioneel. Het kan je helpen om beter te slapen, om te gaan met stress en om je mentale focus te verbeteren. Bovendien kan het je op een dieper niveau verbinden met jezelf en met het universum.

 

Als je op zoek bent naar een unieke en transformerende yoga-ervaring, dan is kundalini yoga zeker iets voor jou. Kom het uitproberen en ontdek de kracht van de kundalini-energie!

 Wat doet Kundalini Yoga voor je?

 

  • Het laat je energie stromen

  • Versterkt het zenuwstelsel en brengt balans in je hormoonstelsel

  • Stimuleert circulatie van bloed en lymfe

  • Maakt je zowel fysiek, mentaal als emotioneel sterker

  • Ontgift je lichaam

  • Verhoogt je bewustzijn

De kracht van kundalini yoga  ligt in de ervaring. Het gaat er niet om hoe goed en precies je de oefening doet maar dat je de energie laat stromen en dat je je bewust bent van de ervaring die het je brengt. Naast de direct merkbare effecten op lichaam en geest heeft kundalini yoga ook een meer subtiele uitwerking op je lichaam en je (bewust)zijn. Zo zal je als je regelmatig kundalini yoga beoefent meer rust ervaren en ook beter bestand zijn tegen stress. 

kundalini yoga is geschikt voor iedereen ongeacht leeftijd of flexibiliteit.  

Meditatie

Kundalini meditaties richten zich op het activeren van de kundalini energie. In de meditaties worden vaak beweging, madras (handgebaren) en mantra's gebruikt.

Kundalini meditatie kan helpen bij het verhogen van de energiebalans in het lichaam, het versterken van het immuunsysteem, het verminderen van stress en het verbeteren van de geestelijke gezondheid.

Mantra's

Mantra's zijn woorden of zinnen die als meditatie worden herhaald. Het herhalen van een mantra kan helpen om de geest te concentreren en mentale gedachten te kalmeren, waardoor een diepere meditatieve staat ontstaat. Mantra's kunnen ook specifieke spirituele of helende eigenschappen hebben. De herhaling van de mantra kan ook een trilling creëren die door het hele lichaam resoneert en een gevoel van rust en welzijn kan geven.

Pranayama

Pranayama is een onderdeel van yoga dat zich richt op het beheersen van de ademhaling. Het woord "pranayama" is afgeleid van de Sanskriet woorden "prana" (levensenergie) en "ayama" (beheersing of uitbreiding), dus letterlijk vertaald betekent het "beheersing van de levensenergie".

In de Kundalini Yoga maken we regelmatig gebruik van verschillende technieken van pranayama, zoals:

  • Alternate Nostril Breathing, een techniek waarbij de ademhaling wordt geregeld door afwisselend de rechter- en linkernostril te blokkeren.

  • Breath of Fire, de vuurademhaling, een snelle en krachtige techniek waarbij de ademhaling snel en diep wordt ingeademd en uitgeademd door het pompen van de navel.

  • Long Deep Breathing; een lange diepe volledige ademhaling in drie delen

Pranayama wordt vaak gedaan als voorbereiding op meditatie of yoga-asana's (houdingen), omdat het helpt om de geest te kalmeren en de concentratie te versterken. Er wordt ook gezegd dat het de energie in het lichaam kan verhogen en de longcapaciteit kan vergroten. Pranayama wordt vaak beschouwd als een van de meest effectieve manieren om stress te verminderen en het lichaam en geest in balans te brengen.

KUNDALINI YOGA IS DE YOGA VAN HET BEWUSTZIJN

Kundalini yoga is een unieke yogastijl die duizenden jaren als een geheime traditie mondeling werd overgebracht van meester op leerling. 

Het is een spirituele yoga stijl en wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. De focus is voornamelijk gericht op de ontwikkeling en realisatie van je ware potentie. Kundalini yoga kan transformerend zijn, omdat het je bevrijdt van zowel lichamelijke als geestelijke issues. Het is een opruimproces voor lichaam en geest. 

Kundalini Yoga Boost

Heb je weinig tijd maar wel behoefte aan een boost van energie en ontspanning van je geest? Kies dan voor Kundalini Boost!

Een korte krachtige Kundalini set die je energie een boost geeft! Voel je sterker en energieker, ontdoe jezelf van mentale en fysieke spanning die je energiebronnen uitputten. Heerlijk om je hoofd leeg te maken en tegen de dagelijkse stress! (momenteel alleen op aanvraag)

Kundalini Yoga Volledige Les

Een volledige les bestaat uit Pranayama (een ademoefening), een Kriya (een serie oefeningen), een Kundalini Meditatie en een afsluitende ontspanning. In de volledige les doen we een uitgebreide kriya. Een kriya is een serie oefeningen rondom een specifiek thema. Dat kan zijn een serie om je chakra's in balans te krijgen, voor meer kracht in je navelpunt (je core...), of voor het gezond houden en sterk maken van je organen.

Tijdens de les chanten we ook mantra's. We tunen in met een mantra en we sluiten de les ook af met een mantra. 

Kundalini Yoga Boost & Full Class

Kan je niet genoeg krijgen van Kundalini Yoga? Je kan ook de Kundalini Boost en de Volledige Les achter elkaar beoefenen... Na de Boost is er tijd voor een korte ontspanning om vervolgens de volledige les te kunnen volgen.

Of je nu een korte Boost doet of een volledige les: Kundalini Yoga werkt altijd in op je zenuwstelsel en je (bewust)zijn. Zo zal je als je regelmatig Kundalini Yoga beoefend meer rust ervaren en ook beter bestand zijn tegen stress. 

bottom of page