top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvercasperneeteson

Luchtbad

Van het weekend was ik met mijn lief net over de grens in Duitsland, in de gemeente Uelsen. We gingen een wandeling doen om de omgeving te verkennen. Degene die ons de wandeling aanraadde zei dat het doen van een wandeling in Uelsen wel vergeleken werd met het nemen van een luchtbad vanwege de schone lucht in de regio. Hoppakee, die konden we in onze zak steken!


Een luchtbad is het blootstellen van je lichaam aan de open lucht, om maximaal te genieten van de frisse lucht. Dit bevordert je gezondheid door directe blootstelling aan natuurlijke elementen zoals lucht en zonlicht.Dit is niet alleen maar lekker maar ook gewoon heel goed voor je. Het nemen van een luchtbad kan je qua gezondheidseffecten trouwens ook heel goed vergelijken met het doen van kundalini yoga... Beide versterken je immuunsysteen en verbeteren je stemming door stressreductie. Beiden verhogen je energie, danwel door de blootstelling aan frisse lucht danwel door de actieve oefeningen. En ze dragen allebei bij aan een betere slaapkwaliteit.


Dus wanneer je nou geen luchtbad kan nemen, ga dan lekker Kundalini Yoga doen! Aanstaande maandag gaan we in de les yoga doen voor the Pranic Body, het prana lichaam.


Het Prana Lichaam wordt bestuurd door de adem en neemt de Prana in, de levensenergie van het heelal. Het pranische lichaam geeft je energie, onbevreesheid, de controle over je geest en genezende kracht. Wanneer je ademt voed je je pranische lichaam.

 

Als je pranische lichaam sterk is en de prana goed kan doorstromen ben je gezond, voel je je vitaal en energiek. Maar heb je blokkades in de doorstroming van de energie dan kunnen die gezondheidsproblemen veroorzaken.


Mantra:

De mantra Pavan Guru is een krachtig hulpmiddel om de kracht van het pranische lichaam te vergroten.

De volledige mantra is

Pavan pavan pavan pavan par paraa

pavan guru, pavan guru,

waheguru waheguru pavan guru.

 

Pavan is de adem, en deze mantra spreekt over de adem als een grote leraar. Het chanten van deze mantra helpt je om je pranische lichaam te versterken. Wil je weten hoe de mantra gaat? Luister eens naar deze versie.

 

Pranayama

De echte sleutel tot het versterken van het pranische lichaam is natuurlijk het beoefenen van pranayama. Elke pranayama. Linkerneusgat ademhaling, rechterneusgat ademhaling, afwisselende neusgat ademhaling, Vuurademhaling, Leeuwenademhaling (Lion's Breath), Sitali breath, wat je maar wil. Ga zitten en oefen er gewoon een die je aanspreekt. Kundalini yoga heeft veel meditaties die pranayama in verschillende vormen gebruiken om het pranische lichaam op te bouwen.


In de les van deze week doen we de Kriya for Vitality, een kriya voor het pranische lichaam. Na de kriya doen we de meditatie Sodarshan Chakra Kriya. Deze meditatie wordt gezien als een van de meest transformerende in Kundalini Yoga: je maakt je onderbewuste schoon, ruimt karma op, bouwt je identiteit opnieuw op een basis van vreugde en geluk. Niet de makkelijkste meditatie, maar de zeker moeite waard om te oefenen...18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ojas!

Keep up!

Manipura

Comments


bottom of page