top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvercasperneeteson

The Pranic Body

Oke, nummer 8: The pranic body, het pranische lichaam. De functie van het pranische lichaam is het opnemen en laten circuleren van prana in je lichaam. Wanneer je ademt voedt je je pranische lichaam en neem je prana in, de levensenergie van het heelal.

We hebben het wel vaker over prana maar wat is dat nou eigenlijk? Prana krijgen we vooral binnen via de adem, maar ook via de zon en gezond voedsel. Prana zorgt ervoor dat alles groeit en bloeit. Het zorgt voor levensenergie. Je ziet en hoort het niet maar het is overal!


Wanneer je een sterk pranisch lichaam hebt, ben je vitaal, energiek en gezond. Je adem is diep en ontspannen en er is bijna niks wat je uit balans kan halen. Als je hogere lichamen (the Subtle body en the Radiant body) die verfijning en subtiliteit brengen echter niet goed ontwikkeld zijn, kun je overhaast en roekeloos zijn, omdat een sterk ontwikkeld pranisch lichaam een staat van absolute onbevreesdheid geeft. Door de zeer sterke relatie tussen het pranische lichaam en het fysieke lichaam wordt gezondheid onderhouden door de stroom van pranische energie. Als de pranische energie verzwakt, wordt het lichaam vatbaar voor ziekten.


Dit lichaam staat in direct verband met reinheid, energie en moed (diep ademhalen voordat je wat spannends te doen hebt). Door je ademhaling brengt het pranische lichaam kracht en energie in jouw systeem waardoor je je onbevreesd en vol leven kunt voelen, verbonden met de wereld om je heen.

Het achtste lichaam beïnvloedt niet alleen het vijfde lichaam (fysieke lichaam) maar ook het zevende lichaam (aura). Als je aura sterk is kan het meer energie bevatten en een goede opname en circulatie van prana versterkt je aura.

Het pranische lichaam kan uit balans raken door:

  • niet genoeg slapen

  • het eten van veel zuur of bewerkt voedsel

  • uitdroging

  • alcoholgebruik

  • niet voldoende beweging krijgen

Als je pranische lichaam zwak is kun je last hebben van een constant aanwezige vorm van angst en/of chronische vermoeidheid. Vaak wordt dit "opgelost: met stimulerende middelen als koffie, alcohol, suiker en daar wordt het uiteindelijk niet beter van. Ziekte en heling zijn beide sterk verbonden met dit lichaam. Een zwak pranisch lichaam kan zich uiten in een lage bloedsuikerspiegel of klachten van vermoeidheid/uitputting.

Als je pranische lichaam sterk is en de prana goed kan doorstromen ben je gezond, voel je je vitaal en energiek. Je bent gemotiveerd en je vindt de kracht in jezelf om je doelen te bereiken. Ideeën blijven niet in de fantasie fase hangen, maar je realiseert ze stap voor stap in de wereld. Een sterk achtste lichaam maakt je minder vatbaar voor ziekte.

Wat kun je doen om je 8e lichaam te versterken?

*Goed ademhalen, zoals we dat in de les vaak doen: lang en diep, vanuit je buik.

*Alle pranayama – ademoefeningen helpen om de pranic body te versterken, evenals intensieve fysieke beweging en zingen.

*Geen high-processed food tot je nemen

*Geen alcohol drinken

*Rust nemen, vroeg je bed in en elke dag op dezelfde tijd naar bed gaan en opstaan


Ach, eigenlijk is het allemaal heel logisch en simpel...:)


En dan nog twee meer subtiele dingen die je voor je pranische lichaam kan doen:


* Overwin je angsten: Angst is nauw verbonden met het pranische lichaam. Wanneer we doodsbang zijn, wordt onze ademhaling oppervlakkig en snel als onderdeel van de vecht-of-vluchtreactie. Vaak wanneer ons emotionele lichaam verstoord is, raakt onze ademhaling uit balans. Je angsten overwinnen, je fobieën overwinnen en werken aan een meer solide, evenwichtige staat van welzijn bouwt het pranische lichaam op.


* De mantra Pavan Guru zingen... Bijvoorbeeld


Dan de numerologie van de 10 lichamen:

Nummer acht staat voor de beweging en circulatie van energie en gaat over healing, zuivering en kracht.

Muziek is belangrijk voor een 8 omdat muziek en zingen een enorme controle over prana geeft.

Het negatieve aspect van een 8 is dat ze vaak moe zijn. Een teken dat ze te weinig prana binnenkrijgen.

Heb je een 8 als zielenummer?

De belangrijkste blokkade die je kunt hebben is dat je altijd één of ander excuus vindt dat uit angst voortkomt. Deze angst kan je afhouden van het ervaren van geluk en vreugde in zijn leven.

Het positieve aspect van dit nummer is, dat zodra je aan dit lichaam werkt, je moed en onverschrokkenheid ontwikkelt om wat er ook op j pad komt tegemoet te treden. Zodra je je afstemt op je ziel, zal je begrijpen dat jij God bent. Ong Sohung.


Heb je een 8 als gavenummer?

Een 8 heeft moed, is onverschrokken. Jij kunt goed vooruitplannen en vooruit komen.

Heb je een 8 als karmanummer?

Waar je je ook mee bezig houdt, er is nooit genoeg energie om het te doen. Je hebt nog niet het grote plaatje waardoor het beter en gemakkelijker kan.

Het positieve aspect van het nummer 8 in deze positie is, dat je met voldoende prana in staat zijn te overzien welke stappen je moet nemen om van hier naar het

resultaat te komen en je doelen te bereiken. Je bent een goede langetermijn planner.

Heb je een 8 als levenslotnummer?

Jij hebt het vermogen om door te zetten, wanneer ieder ander het er bij laat zitten. Jij hebt het vermogen om je vast te bijten in een of ander project en weet er het maximaal mogelijke uit te halen.

Heb je een 8 als padnummer?

Het is door jouw vreugde en mededogen dat je succesvol zult worden in dit leven. Door je eigen leven op te offeren zodat anderen kunnen leven, zal je doel in het leven worden vervuld.

Verder:

Tijdens de les zullen we werken met Pranayama (ademhaling) om de levensenergie in je lichaam te vergroten. De kriya die we gaan doen is The Four U's. En de meditatie is een mantrameditatie met de mantra pavan guru, behorend bij het 8e lichaam.

Het pranische lichaam is een heel fijn maar ook belangrijk lichaam. Zoveel problematiek is terug te leiden op prana. Goed ademen, diep ademen, onbewerkt voedsel eten en veel slapen maken je sterk en gezond. En een gezond lichaam is de basis voor alles.


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Luchtbad

Ojas!

Keep up!

コメント


bottom of page