top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvercasperneeteson

The Ten Bodies

Volgens de kundaliniyoga heb je niet alleen je fysieke lichaam maar wel 10 lichamen:

een fysiek lichaam, drie mentale lichamen en zes energielichamen.

Heel interessant om meer over te weten! Dit zijn ze:

1 Soul body

2 Negative Mind

3 Positive Mind

4 Neutral Mind

5 Physical body

6 Arcline

7 Aura

8 Pranic body The Ten Bodies

9 Subtle body

10 Radiant body

Elk lichaam heeft zijn eigen functie en kenmerk, kracht en zwakte. Het ene lichaam is niet beter of belangrijker dan het andere, het werkt niet zoals de piramide van Maslow, het werkt mét elkaar.

Deze lichamen zijn bedoeld om de subtiele anatomie van het menselijk wezen te begrijpen. Wij zijn gewend om voornamelijk naar ons fysieke lichaam te kijken maar eigenlijk is dat dus maar 1/10e van ons wezen. Je kan de tien subtiele energielichamen zien als tien krachtige tools die je tot je beschikking hebt om naar jezelf (en anderen) te kijken. Het ontwikkelen van je kennis en inzicht in deze tien lichamen in jezelf geeft je meer bewustzijn.


De tien lichamen worden gebruikt als leermiddel om de kruispunten te vinden tussen de fysieke en de subtiele anatomie. Wat je bij de subtiele anatomie dient te onthouden is dat het geen exacte wetenschap is. Eigenschappen van lichamen overlappen elkaar. Het is niet zwart-wit.


Over elk lichaam valt van alles te ontdekken en bij dit tien-lichamen- systeem hoort een numerologie: aan de hand van jouw geboortedatum weet je welke nummers (lichamen) jouw kracht en uitdagingen zijn.


Ga HIER naartoe voor jouw numerologie. Die wordt in één seconde voor je uitgerekend.

Als je jouw geboortedatum intypt komen er een aantal nummers naar voren.


ZIELENUMMER. Dit nummer stelt de verbinding met je ziel voor. Je innerlijke zelf en je bron van creativiteit.

GAVENUMMER. Dit is je in dit leven gegeven gave. Een kwaliteit of kracht waarop je kunt vertrouwen, die moeiteloos voor je werkt.

KARMANUMMER. Het karma-nummer geeft je relatie met anderen aan. Het geeft de mate van openheid of blokkade aan voor effectieve communicatie met anderen, en benadrukt het belangrijkste gebied van beperking waaraan moet worden gewerkt.

LEVENSLOTNUMMER. Hoe mensen je je zien en wat ze bij je zoeken.

PADNUMMER. Je levenspad, vervulling… Dat wat je te doen hebt in deze wereld.


Als er in één van bovenstaande nummer bij jou een 1 voorkomt correspondeert dat met De Soul Body. In de volgende blog lees je er meer over.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Luchtbad

Ojas!

Keep up!

Comments


bottom of page